Konstruktion & Kvaliteter

 

JE-Træ Facadedøren er den mest indbrudssikre facadedør på det danske marked. Yderdøren er med støjreduktion og kommer med 15 års garanti for formstabilitet. De fleste modeller kan produceres med EI30 eller EI60 godkendelse.

Indbrudssikkerhed

Døren er dokumenteret indbrudssikker efter test og godkendelse i højeste sikkerhedsklasse af Dansk Forening for Skadesforsikring (SKAFOR). Denne godkendelse er udgået, men døren produceres stadig efter denne standard. Årsagen til den effektive beskyttelse mod indbrudstyve findes i dørens unikke konstruktion.

Dør og karm

JE-Træ Facadedøren er konstrueret i en stålramme, hvori låsekassen er monteret. Dette giver en robust konstruktion.

Optimal låseeffekt mellem karm og dør

Karmen er udført i massiv eg. Sammen med et specialudviklet sikkerheds-slutblik i 2mm rustfrit stål giver dette en optimal låseeffekt mellem karm og dør. Det specialkonstruerede slutblik har en bredde på 75mm. Det er vinklet med en modhage, hvilket giver endnu bedre beskyttelse.

Fastlåsning med skruer i slutblik

For at give ekstra sikkerhed bliver der monteret to lange skruer i slutblikket mod mur eller sideparti. Der bliver ligeledes monteret ekstra skruer gennem hængslerne ind i mur eller sideparti.

Lås

Der monteres en Ruko Assa (type 8765) sikkerheds-låsekasse på hoveddøren. Låsen opfylder SKAFORs højeste sikkerhedskrav.

Ekstra lås øger sikkerheden

For at øge sikkerheden yderligere kan der monteres en ekstra lås (Ruko, type 8788), som typisk bliver anvendt, når man ikke er hjemme. De to uafhængige låse-cylindere øger låse- og driftsikkerheden markant. Vi anbefaler, at den er nøglebetjent.

To låse tjener flere formål

Forsøger indbrudstyven at komme ind ved at knuse ruden i døren eller sidepartiet, vil den ekstra lås forhindre, at døren åbnes uden nøgle. Kommer tyven ind et andet sted i huset, forhindrer den nøglebetjente lås, at tyven kan benytte døren som flugtvej for sig selv og medbragte tyvekoster. Ved sin blotte tilstedeværelse har låsen en præventiv virkning, da der udefra ses to låse.

Glaslister

Vælger du en dør med glasudskæringer eller sideparti med glas, er sikkerheden forøget ved, at alle glaslister er monteret fra indvendig side. Det gør det umuligt at fjerne listerne og på den måde komme ind.

 

Støjreduktion

Jo mere åbne vores huse er, jo større krav er der til hoveddørens støjreduktion. Derfor kan alle JE-Træ facadedøre laves som lyddøre. Som standard leveres døren med en reduktion på 36RW. Ønsker du en højere reduktion, kan døren leveres med 39RW.

Formstabilitet

Med JE-Træ Facadedøren får du 15 års garanti for formstabilitet.

Stålramme sikrer formstabilitet

Med opbygningen i en stålramme er JE-Træ Facadedøren helt unik i forhold til formstabilitet. Stålrammen modvirker, at døren ændrer mål eller facon uanset hvilke vejrforhold, den udsættes for. Det betyder, at døren altid ”går” på samme måde uanset årstid.

Dørbladet må ikke krumme eller vride sig

Vi definerer formstabilitet som absolut. Det vil sige, at vi ikke accepterer, at dørbladet krummer eller vrider sig. En krumning vil straks eliminere dørens støjreducerende funktion.

En holdbar hoveddør

En hoveddør fra JE-Træ Facadedøren er lavet af meget holdbare materialer, hvilket giver dig en dør med lang levetid, som du kan have glæde af i mange år.

Dør af holdbare materialer

Dørmodellerne tilbydes i hårdttræ, finéret eller i malet udgave alt efter model. De malede døre har en karm af mahogni, og dørbladet er med for- og bagside af Tricoya plade. En plade af Tricoya er avanceret til udendørs brug, så døren kan modstå solens skadelige stråler og store mængder regnvand.

Bæredygtig facadedør

Bliver dele på døren slidte med tiden, kan delene skiftes ud med forskellige sliddele. Bæredygtighed er en stor del af facadedørens design, så du kan have en præsentabel dør også efter mange år i brug.

Hoveddør med glas, model Aros.

Fire standardmål

Vores produktion er fleksibel og kan tilpasses enhver individuel opgave.

Alle hoveddøre findes i fire standardmål.

Udvendige karmmål (ydermål) på døren:

  • 950 x 2050 mm (B x H)
  • 950 x 2120 mm (B x H)
  • 890 x 2090 mm (B x H)
  • 990 x 2090 mm (B x H)

Godkendelser og garantier

JE-Træ Facadedøren er testet i forhold til

  • brand (EI30 og EI60)
  • lyd (36RW og 39RW)
  • indbrudssikkerhed (blå og rød SKAFOR, EN 1627 RC3)
  • 100% formstabilitet i 15 år
  • kold og varm røgtæthed